Mäta bakpulveret noga.
Om smeten blir för lös, ska man hälla i mer mjöl.
Anledningen till att använda bakpulver är med tiden, man slipper jäsningen.
Plåten ska stå i mitten i ugnen, för att det både ska gräddas uppe och nere.
Man ska ta bort dom från plåten fär man tagit ut dom, för annars kan dom brännas eftersom plåten fortfarande är varm.
Baka med jäst:
Det viktigaste är att låta den jäsa. Och för att den ska jäsa bäst, så ska man med vanlig jäst så ska man ha 37 grader vatten och torrjäst 45 grader varmt vatten.
Man måste arbeta degen riktigt för att den inte ska bli så kletig, och hålla ihop bättre. Det kallas för gluteneffekt.
Dom har jäst klart när dom jäst till dubbelstorlek och när man klämmer på dom på sidorna så åker det tillbaks.
Dom ska gräddas i ugnen i mitten, och när man ska se om dom är klara kan man knacka på dom.
Man ska låta dom svalna för att annars blir det massa ånga.
Bröd ska förvaras torrt i en plastpåse.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar